Ga naar de inhoud
Bron Watersnoodmuseum Ouwerkerk

Deelnemer

Watersnoodmuseum

Zoek in de collecties museumstukken, kranten, foto's, archiefdocumenten, kaarten, affiches, religieus erfgoed en archeologische vondsten.

Uitgebreid zoeken

Over Watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum Ouwerkerk vanuit de lucht
Watersnoodmuseum Ouwerkerk

Het Watersnoodmuseum houdt de herinnering aan de Ramp van 1953 en overstromingen wereldwijd in leven. Het museum heeft een uitgebreide collectie van voorwerpen die ieder een uniek verhaal met zich meedragen over de Watersnoodramp van 1953. In geschreven en gesproken woord vertellen ooggetuigen over die angstige dagen. Nabestaanden herdenken hun dierbaren die in 1953 om het leven kwamen.

 

Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier Phoenix-caissons die op 6 november 1953 in het laatste dijkgat werden gevaren. De bezoeker wordt meegenomen naar de belevenissen over de Ramp van ’53, over de evacuatie en wederopbouw in de jaren erna. Ook toont het museum de gevolgen van overstromingen vandaag de dag, en hoe we ons moeten blijven voorbereiden op leven met water.

Contact

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk

 

+31 (0)111 644 382
info@watersnoodmuseum.nl

 

logo Watersnoodmuseum

 

Ga naar website

Veel gestelde vragen

  • Vanaf de homepage kun je rechtsboven kiezen wat je wilt bekijken:
    Collecties (objecten); de verschillende collecties van Zeeuwse erfgoedinstellingen
    Verhalen: verhalen over Zeeland: van de prehistorie tot nu toe.
    Erfgoedlijnen: thema’s binnen de Zeeuwse geschiedenis, zoals ‘strijd tegen het water’ en ‘heren en kerken’.

    Op de homepage zie je ook de zoekbalk waarmee je alle collecties en verhalen kunt doorzoeken. In de zoekbalk kun je trefwoorden invullen, zoals onderwerpen, plaatsnamen, soorten objecten en kunstenaars. Onder de zoekbalk kun je klikken op ‘Uitgebreid zoeken’ om in specifieke velden te zoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld binnen een bepaalde periode zoeken. Of door meerdere velden tegelijk zoeken.

    Je kunt ook binnen één bepaalde collectie zoeken. Klik daarvoor op de pagina (‘tegel’) van een erfgoedinstelling. Op de pagina die opent, vind je meer informatie over de erfgoedinstellingen en daaronder zie je de objecten uit de collectie. Je kunt met de zoekbalk door deze collectie heen zoeken. De resultaten die je ziet, kun je filteren met de filters links op het scherm.

  • Mogelijk zijn de trefwoorden die je gebruikt te specifiek of gebruik je teveel trefwoorden in één zoekopdracht. Herhaal je zoekactie door minder (specifieke) trefwoorden te gebruiken.
    Wanneer je zoekt naar een collectie-item waarvan je weet dat een erfgoedinstelling dit in de collectie heeft, maar geen resultaat krijgt, neem dan contact op met de betreffende erfgoedinstelling. Je vindt de contactgegevens van erfgoedinstellingen op de pagina ‘Deelnemers’. Weet je niet welke erfgoedinstelling je moet benaderen voor jouw vraag, neem dan contact op met het Collectie Zeeland via info@collectiezeeland.nl.

  • Bij het beeldmateriaal is een Creative Commons-licentie vermeld. Je mag het beeldmateriaal gebruiken volgens de gebruiksvoorwaarden die horen bij die Creative Commons-licentie. Meer informatie over de Creative Commons-licenties vind je op creativecommons.nl/uitleg/.