Deelnemer
Stoomtrein Goes-Borsele
Zoek in de collecties museumstukken, kranten, foto's, archiefdocumenten, kaarten, affiches, religieus erfgoed en archeologische vondsten.
Over Stoomtrein Goes-Borsele
Op reis met een échte stoomtrein! De locomotief fluit, de stoker ziet zwart van de steenkolen en de conducteur knipt nog echt een gaatje in je kaartje. Op de houten banken in de 3e klasse of op het pluche van de 1e en 2e klasse geniet je van een ontspannen treinreis.
De trein boemelt door het Zeeuwse landschap waar van alles te beleven is. Kleinschalige polders met bloemdijken, boomgaarden, weilandjes, kerkdorpen en boerderijen nodigen uit om verkend te worden. De trein rijdt van Goes naar Hoedekenskerke en stopt ook op station Kwadendamme. Hier kun je uitstappen voor een bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo, een overdekte tuin met vlinders, exotische vogels, reptielen en insecten.
Op eindpunt Hoedekenskerke vind je vele attracties: Modelspoor, koffiecorner, meerijden met de minitrein door het park, radiografische scheepjes, klederdrachten en het authentieke “Wienkeltje van Wullempje”, waar je ouderwets snoep uit grootmoeders tijd kunt kopen. In Hoedekenskerke blijft de stoomtrein een tijdje wachten voordat de terugrit begint. Op bepaalde dagen rijdt ook een motorwagen, een compact ouderwets dieseltreintje dat ook stopt op de kleine stations die de stoomtrein overslaat, voor nog meer leuke kleinschalige attracties, of voor een wandeling via het regionale wandelnetwerk. Stoomtrein Goes-Borsele, het rijdende museum!
Contact
Stoomtrein Goes-Borsele
Albert Plesmanweg 23
4462 GC Goes
+31 (0)113 270 705
info@destoomtrein.nl
Ga naar website
Veel gestelde vragen
-
Vanaf de homepage kun je rechtsboven kiezen wat je wilt bekijken:
Collecties (objecten); de verschillende collecties van Zeeuwse erfgoedinstellingen
Verhalen: verhalen over Zeeland: van de prehistorie tot nu toe.
Erfgoedlijnen: thema’s binnen de Zeeuwse geschiedenis, zoals ‘strijd tegen het water’ en ‘heren en kerken’.
Op de homepage zie je ook de zoekbalk waarmee je alle collecties en verhalen kunt doorzoeken. In de zoekbalk kun je trefwoorden invullen, zoals onderwerpen, plaatsnamen, soorten objecten en kunstenaars. Onder de zoekbalk kun je klikken op ‘Uitgebreid zoeken’ om in specifieke velden te zoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld binnen een bepaalde periode zoeken. Of door meerdere velden tegelijk zoeken.
Je kunt ook binnen één bepaalde collectie zoeken. Klik daarvoor op de pagina (‘tegel’) van een erfgoedinstelling. Op de pagina die opent, vind je meer informatie over de erfgoedinstellingen en daaronder zie je de objecten uit de collectie. Je kunt met de zoekbalk door deze collectie heen zoeken. De resultaten die je ziet, kun je filteren met de filters links op het scherm. -
Mogelijk zijn de trefwoorden die je gebruikt te specifiek of gebruik je teveel trefwoorden in één zoekopdracht. Herhaal je zoekactie door minder (specifieke) trefwoorden te gebruiken.
Wanneer je zoekt naar een collectie-item waarvan je weet dat een erfgoedinstelling dit in de collectie heeft, maar geen resultaat krijgt, neem dan contact op met de betreffende erfgoedinstelling. Je vindt de contactgegevens van erfgoedinstellingen op de pagina ‘Deelnemers’. Weet je niet welke erfgoedinstelling je moet benaderen voor jouw vraag, neem dan contact op met het Collectie Zeeland via info@collectiezeeland.nl. -
Leuk dat je interesse hebt om mee te doen met Collectie Zeeland. Stuur een mail naar info@collectiezeeland.nl. Dan nemen wij contact met je op.
Bekijk hier alvast meer informatie over het Zeeuws erfgoedplatform.
En op deze kennisbank vind je allerlei informatie over registeren en digitaliseren van je erfgoedcollectie. -
Bij het beeldmateriaal is een Creative Commons-licentie vermeld. Je mag het beeldmateriaal gebruiken volgens de gebruiksvoorwaarden die horen bij die Creative Commons-licentie. Meer informatie over de Creative Commons-licenties vind je op creativecommons.nl/uitleg/.