Deelnemer
Erfgoed Zeeland
Zoek in de collectie van Erfgoed Zeeland.
Over Erfgoed Zeeland

Erfgoed zit in ons hart en we zetten ons er iedere dag weer voor in. Wij zijn het centrale aanspreekpunt voor het erfgoed in Zeeland. In dialoog met de samenleving geven wij betekenis aan het erfgoed en zorgen we ervoor dat het beschermd, benut en beleefd kan worden. Wij verbinden mensen en organisaties en staan voor een duurzame erfgoedzorg.
Erfgoedlijnen
Erfgoed is niet saai of ‘iets van vroeger’. Het heeft juist alles in zich om gasten en inwoners een unieke en waardevolle beleving te bezorgen. Daarom werden in opdracht van de Provincie Zeeland de Zeeuwse Erfgoedlijnen ontwikkeld. De ontwikkeling van kernverhalen die breed kunnen worden ingezet voor maatschappelijke en economische doeleinden stond hierin centraal. De negen Zeeuwse Erfgoedlijnen brengen ordening aan in de vele verhalen die over onze provincie te vertellen zijn. Ze helpen om focus en samenhang aan te brengen en zo het Zeeuwse verleden beter te begrijpen.
Zeeuwse Ankers
Zeeuwse Ankers vertelt de verhalen over het verleden en heden van Zeeland. Verhalen over landschappen, monumenten, mensen en voorwerpen in een provincie op de grens van zee en land. Zeeuwse Ankers verbindt die verhalen met elkaar.
Contact
Erfgoed Zeeland
Looierssingel 2
4331 NK Middelburg
+31 (0)118 670870
info@collectiezeeland.nl / info@erfgoedzeeland.nl
Ga naar website
Verhalen uit de erfgoedlijn Sterk Zeeland
-
Verhaal
Slavenhandel
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
François Rijckhals en de bloei van de kunst
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
Water als bron van welvaart
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
Zeeland en de Gouden Eeuw
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
Landverhuizing naar Amerika
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
Scheepsbouw
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
Migranten in Zeeland
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
Zeeuws vernuft
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
Zeeland en de Verenigde Staten
Redactie Zeeuwse Ankers -
Verhaal
Jacob Roggeveen
Redactie Zeeuwse Ankers
Veelgestelde vragen
-
Vanaf de homepage kun je rechtsboven kiezen wat je wilt bekijken:
Collecties (objecten); de verschillende collecties van Zeeuwse erfgoedinstellingen
Verhalen: verhalen over Zeeland: van de prehistorie tot nu toe.
Erfgoedlijnen: thema’s binnen de Zeeuwse geschiedenis, zoals ‘strijd tegen het water’ en ‘heren en kerken’.
Op de homepage zie je ook de zoekbalk waarmee je alle collecties en verhalen kunt doorzoeken. In de zoekbalk kun je trefwoorden invullen, zoals onderwerpen, plaatsnamen, soorten objecten en kunstenaars. Onder de zoekbalk kun je klikken op ‘Uitgebreid zoeken’ om in specifieke velden te zoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld binnen een bepaalde periode zoeken. Of door meerdere velden tegelijk zoeken.
Je kunt ook binnen één bepaalde collectie zoeken. Klik daarvoor op de pagina (‘tegel’) van een erfgoedinstelling. Op de pagina die opent, vind je meer informatie over de erfgoedinstellingen en daaronder zie je de objecten uit de collectie. Je kunt met de zoekbalk door deze collectie heen zoeken. De resultaten die je ziet, kun je filteren met de filters links op het scherm. -
Mogelijk zijn de trefwoorden die je gebruikt te specifiek of gebruik je teveel trefwoorden in één zoekopdracht. Herhaal je zoekactie door minder (specifieke) trefwoorden te gebruiken.
Wanneer je zoekt naar een collectie-item waarvan je weet dat een erfgoedinstelling dit in de collectie heeft, maar geen resultaat krijgt, neem dan contact op met de betreffende erfgoedinstelling. Je vindt de contactgegevens van erfgoedinstellingen op de pagina ‘Deelnemers’. Weet je niet welke erfgoedinstelling je moet benaderen voor jouw vraag, neem dan contact op met het Collectie Zeeland via info@collectiezeeland.nl. -
Leuk dat je interesse hebt om mee te doen met Collectie Zeeland. Stuur een mail naar info@collectiezeeland.nl. Dan nemen wij contact met je op.
Bekijk hier alvast meer informatie over het Zeeuws erfgoedplatform.
En op deze kennisbank vind je allerlei informatie over registeren en digitaliseren van je erfgoedcollectie. -
Bij het beeldmateriaal is een Creative Commons-licentie vermeld. Je mag het beeldmateriaal gebruiken volgens de gebruiksvoorwaarden die horen bij die Creative Commons-licentie. Meer informatie over de Creative Commons-licenties vind je op creativecommons.nl/uitleg/.